Start » Religiösa teman inom spel

Religiösa teman inom spel

Oväntade kombinationer finns det överallt runt omkring oss. Ett av dessa är spel och religion. Majoriteten kanske inte tänker på att religionen finns representerad i flera av våra spel. Gambling och religion är något som få förväntar sig. Vid en närmare titt på olika slots och andra typer av onlinespel syns religösa inslag och teman. Det vanligaste är såklart teman med tempelriddare och även legenden om Artur och riddarna kring runda bordet. Artur är inte en del av bibeln, men föremålet de ofta letar efter är den heliga Graal. Den heliga Graal är den bägare som Jesus använde vid sin sista måltid. Denna graal sägs bringa lycka och är därför ofta en vanligt förekommande symbol i olika äventyrsspel. Det är nämligen inte enbart i Artursagan denna graal nämns utan även filmlegender har sökt efter den, exempelvis Indiana Jones. Legendariska filmer blir ofta spel, både som dataspel och som slots på ett nätcasino.

Spel med tävlingar mellan riddare är ett vanligt tema

Spel och historiska personer

Det finns många spel som är kopplade till historiska personer. I en av alla de varianter av slots som finns får vi exempelvis möta Jeanne d’Arc. Jeanne d’Arc är ett helgon inom katolska kyrkan och är en kvinnlig riddare. Om Jeanne d’Arc finns det massor av legender och myter som gett inspiration till flera spel.

I spelens värld har vi även de ”personer” som slutit avtal med Satan. Nästan alla oknytt är lierade med satan som är det mörka i religionen. Vi har exempelvis häxor. Häxorna i verkliga livet var en tragisk historia, med massor av oskyldigt dömda kvinnor. I våra spel har häxorna och de andra varelserna som är lierade med djävulen fått de attribut som vi tycker är otäcka och har föga att göra de historiska häxorna som kyrkan brände. En annan varelse som har sagt upp kontakten med kristendomen och som återfinns i flera spel är Dracula och hans vampyrer. Efter att förkastat gud och vänt sig till djävulen lever de nu i skuggsidan. Spelen är fulla av religös symbolik vid en noggrannare titt.